Nieuwe maatstaven brandwerendheid

Nieuwe maatstaven brandwerendheid

 

 

Totaalleverancier in sandwichpanelen zet nieuwe maatstaven op het gebied van brandwerendheid

Al vanaf de start van Cladding Point in 2006 legt deze totaalleverancier van sandwichpanelen een enorme focus op brandwerendheid. “Daar zijn we groot mee geworden en het is nog altijd één van onze belangrijkste thema’s”, zegt Harry van der Veen, mede-eigenaar van Cladding Point.
In Nederland speelt passieve brandveiligheid een steeds grotere rol in de bouw. We zijn een relatief klein land, de grond is duur en dus bebouwen we tot het maximale. Dat betekent al snel dat er dicht tegen of op de erfgrens gebouwd wordt, waar vereisten zijn ten aanzien van de brandwerendheid van de toegepaste producten voor bijvoorbeeld gevels en daken.

Revolutionaire brandwerende oplossingen
“Wij bieden een uitgebreid gamma aan revolutionaire brandwerende oplossingen met sandwichpanelen, die aan de laatst geldende Europese normeringen voldoen én specifiek aan de regelgeving zoals die in het Nederlandse Bouwbesluit zijn opgenomen.” Het brandwerend FX-gamma van Cladding Point is een brandconcept dat brandveiligheid combineert met hoogwaardige materialen op het gebied van design waarbij voldaan wordt aan de gestelde normen en eisen. Van der Veen: “Onze FX brandwerende sandwichpanelen hebben zich de afgelopen jaren zeker bewezen door Eenvoud en Zekerheid. Wij blijven continu innoveren, waardoor we onze voorsprong op het gebied van brandwerendheid behouden.”

Uniek brandwerend carrierpaneelsysteem
Van der Veen noemt enkele unieke producten die door Cladding Point zijn ontwikkeld. “We bieden brandwerende sandwichpanelen aan met een kern van FX-hardschuim of FX-minerale wol. Sinds kort hebben we -als eerste op de Nederlandse markt- een geheel brandwerend carrierpaneelsysteem ontwikkeld. Dit carrierpaneel kan als dragend element worden gebruikt, waarmee je de gevel gelijk isoleert en wind- en waterdicht zet. Vervolgens kun je hier een esthetische schil (voorzetgevel) tegenaan plaatsen.” Het Alpha-AR FX (120mm) carrier FX hardschuim sandwichpaneel is door ARpanel/Business line getest conform de meest recente Europese normen (EN13501-2), met als resultaat: EI30 (van binnen naar buiten) op het complete systeem. “Voor een carrier sandwichpaneel is dat een uniek resultaat”, weet Van der Veen en hij is er duidelijk trots op dat Cladding Point dit haar klanten kan bieden.

Lees hier de publicatie in Gevelbouw