Knowing safety is not enough.
Practice it.

Knowing safety is not enough. Practice it.

Het ontwerp van een gebouw is vaak gebaseerd op de wensen van de opdrachtgever, budget, comfort en uitstraling. Dit alles kun je in één keer kwijtraken door brand. Dit kan zelfs leiden tot faillissement of sterfgevallen. Veiligheid moet dus altijd het uitgangspunt zijn vanaf de tekentafel. Het brandwerend FX assortiment van Cladding Point heeft zich de afgelopen jaren dan ook zeker bewezen in Eenvoud en Zekerheid. Ons brandwerend sandwichpaneel van Brucha en Business Line is onderverdeeld in FX hardschuim en FX minerale wol. Door continu te blijven innoveren en te verbeteren zorgen we ervoor dat onze voorsprong op het gebied van brandwerendheid behouden blijft en we gebruikers blijven beschermen tegen de verwoestende effecten van brand en rook. Tot een maximale brandwerendheid van 240 minuten!

Direct contact? Bel +31 (0)26-36 50 630 of mail info@claddingpoint.nl

Wist u dat?

Op Europese schaal zijn  er dagelijks zo’n 5.000 branden, met jaarlijks zo’n 4.000 dodelijke slachtoffers. Het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van brand bedraagt ongeveer 70.000 per jaar. 94% van de brandslachtoffers is te wijten aan het inademen van gassen die vrijkomen bij brand. In iedere rookwolk zitten giftige stoffen die niet gezond zijn om in te ademen. Schone rook bestaat niet! 45% van de bestemmingen is een bedrijfspand. De bedrijfsverzamelgebouwen, stallen (8,5%) en horecagelegenheden (8,5%) vormen samen bijna een derde van de grote branden.

1 jaar toonaangevend
1 recente brandtesten
1 minuten FX maximaal
1 Mln. geleverde FX m2

Neem uw verantwoordelijkheid

“Het ontwerp van een gebouw is vaak gebaseerd op de wensen van de gebouweigenaar, budget, comfort en uitstraling. Dit alles kun je in een keer kwijtraken door een brand. Dit kan zelfs leiden tot een faillissement of sterfgevallen. Veiligheid moet dus altijd het uitgangspunt zijn vanaf de tekentafel ”Kies voor de FX brandwerende sandwichpanelen; dit zorgt voor Eenvoud en Zekerheid.

Freek ter Maat; Technical Service Cladding Point

 

 

 

Nu verkrijgbaar:
De FX-Selector Quickview 2022

De juiste invulling van de brandwerendheid voor uw gevel, scheidingswanden, plafonds en daken is gecompliceerd en vooral een hele verantwoordelijkheid. Wij hebben het voor u zo makkelijk mogelijk gemaakt en bieden u onze nieuwste brandwerende documentatie aan waarin u door middel van Eenvoud en Zekerheid de meest voorkomende eis WBDBO60 kunt invullen met de juiste Cladding Point FX brandwerende sandwichpanelen.

Wilt u onze FX-Selector Quickview per post ontvangen of heeft u liever een persoonlijk advies op maat; vul dan hier ons contactformulier in. Download hier uw digitale versie.

Aanvulling mbt de nieuwe wet- en regelgeving 2023.

 

Geclassificeerde producten

Onze producten zijn geclassificeerd volgens de Europese brandklassen EN13501-1 / EN13501-2 en wij testen onze producten bij testinstituten die zijn aangesloten bij de EGOLF, denk hierbij aan Efectis en FIRES. De brandwerende FX sandwichpanelen zijn getest conform de normen EN1364-1 en het toepassings­gebied EN15254-5:2018.

Wat is EGOLF?

EGOLF staat voor “European Group of Organizations for Fire Testing, Inspection and Certification”. Het is het belangrijkste vertegenwoordigingsorgaan voor externe, onafhankelijke en nationaal erkende organisaties die op Europees niveau betrokken zijn bij het testen van materialen, componenten of producten ter ondersteuning van brandveiligheidswetgeving. Dergelijke organisaties kunnen bovendien betrokken zijn bij inspectie en/of certificering met betrekking tot brandveiligheidswetgeving. EGOLF-activiteiten zijn voornamelijk gericht op passieve brandbeveiliging.

Brandveiligheid

Geïsoleerde sandwichpanelen, type Business Line (FX/Premium) en Brucha (FX/Premium), kunt u toepassen waar een betrouwbare keuze op het gebied van brandveiligheid wordt gevraagd. Goede prestaties zijn een van de belangrijkste voordelen bij keuze op het gebied van veiligheid. Er zijn verschillende Europese testmethoden ontwikkeld om brandclassificatie te beoordelen. Reactie op brand (Brandclassificatie)
-Onze brandwerende sandwichpanelen voor de gevel/scheidingswanden met kernmateriaal van FX hardschuim zijn geclassificeerd conform EN 13501-1, B-s1-D0
– Onze brandwerende sandwichpanelen voor hellende daken met kernmateriaal van FX hardschuim zijn geclassificeerd conform EN 13501-1 B-s2-D0
-Onze brandwerende sandwichpanelen met kernmateriaal van FX minerale wol  zijn geclassificeerd conform EN 13501-1 A2-s1-D0

Brandweerstand

De brandweerstand wordt weergegeven in de productbladen en prestatieverklaring voor de CE markering. Wat is de betekenis van de classificaties brandweerstand?

E = Vlamdichtheid
Brandwerendheid betrokken op de afdichting c.q. vlamdichtheid van de wand (dit is simpelweg de tijd gedurende de scheiding in staat is de brand c.q. vlammen tegen te houden)

I=Thermische isolatie
Brandwerendheid betrokken op de gemeten temperatuur aan de niet met vuur blootgestelde zijde van de wand (dit is simpelweg de tijd gedurende de scheiding in staat is de hitte c.q. vlammen tegen te houden)

W=Warmte-straling
Brandwerendheid betrokken warmte straling van de wand (dit is simpelweg de tijd gedurende de scheiding in staat is de optredende warmte-straling tegen te houden)

R=Draagvermogen
Weerstand tegen bezwijken bij brand; tijd tot bezwijken van bouwelement; R van Resistance loadbaring capacity, draagcapaciteit, stabiliteit, doorbuiging en vervorming. De R is uitsluitend van toepassing op dragende bouwelementen als kolommen, balken, draagmuren en -vloeren (voor niet  dragende wanden is R niet van toepassing)

 WBDBO & Brandwerendheid

De termen brandwerendheid en WBDBO worden vaak door elkaar gehaald. “Voor de duidelijkheid betekenen deze termen expliciet niet hetzelfde”

WBDBO =

Weerstand tegen BrandDoorslag en BrandOverslag. Eis op het totale gebouw (t.o.v. naast gelegen panden). In Nederland is de basis eis conform Bouwbesluit WBDBO 60 minuten.

Brandwerendheid in minuten =

De geteste tijd dat de brand tegengehouden wordt door een bouwproduct door een bouwproduct in het geval van Cladding point is dat een sandwichpaneel.

Laat u deskundig adviseren

De brandwerende eigenschappen en het toepassingsgebied, om aan de gewenste classificatie te voldoen, is weergegeven in onze overzichtstabellen op de FX productdatasheets.

Graag denken onze adviseurs vrijblijvend met u mee. Neem gerust contact met ons op voor een advies op maat met als uitgangspunt Eenvoud en Zekerheid.

Direct contact? Bel +31 (0)26-36 50 630 of mail info@claddingpoint.nl