Het laatste nieuws
voor u op een rij.

Cladding Point blijft continu in beweging

Wij brengen u graag onze meest recente nieuwsonderwerpen en werk gerelateerde inzichten in een oogopslag onder uw aandacht.  Ook kunt u ons volgen via LinkedIn en/of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Wij wensen u veel leesplezier!

Geef u nu op voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Durf verder te kijken 2023

Durf verder te kijken 2023

Ook voor 2023 hebben we weer een mooie kalender voor op uw bureau. Zorgvuldig samengesteld met mooie, fascinerende en bijzondere projecten.
+
De kracht van verticaal groen

De kracht van verticaal groen

Cladding Point levert een compleet assortiment  sandwichpanelen voor gevels en daken, waarbij niet alleen de kwaliteit maar ook het welzijn van mens, dier en de aarde centraal staat. Cladding Point kan voldoen aan de hoogste bepalingen van de duurzaamheidscertificaten, zoals BREEAM/GPR Gebouw.
+
Nieuwe maatstaven brandwerendheid

Nieuwe maatstaven brandwerendheid

In Nederland speelt passieve brandveiligheid een steeds grotere rol in de bouw. We zijn een relatief klein land, de grond is duur en dus bebouwen we tot het maximale. Dat betekent al snel dat er dicht tegen of op de erfgrens gebouwd wordt, waar vereisten zijn ten aanzien van de brandwerendheid van de toegepaste producten voor bijvoorbeeld gevels en daken.
+
Book of Inspiration

Book of Inspiration

In deze  inspirerende portfolio van maar liefst 562 pagina’s aan geweldige projecten is de perfecte balans van functionaliteit, esthetiek en individualiteit weergegeven.
+
Scotch & Soda eyecatcher voor omgeving

Scotch & Soda eyecatcher voor omgeving

Op business park “De President” te Hoofddorp staat het prachtige nieuwe duurzame bedrijfspand van Scotch & Soda. De buitengevel is voorzien van onze geïsoleerde Premium Design+ Carrier sandwichpanelen
+
Rookwerendheid

Rookwerendheid

Het Bouwbesluit stelt in Nederland eisen aan gebouwen, zodat ze bij brand veilig ontruimd kunnen worden en de brand beheersbaar blijft. Dit is de reden dat er in Nederland een zogenoemde WBDBO eis geldt op een gebouw.
+
Grote brandtesten

Grote brandtesten

De beperkende factor van bouwen bij horizontaal georiënteerde sandwichpanelen met grote overspanningen is veelal de brandwerendheid die gerealiseerd moet worden.
+
Brandwerende plafonds

Brandwerende plafonds

We zien de laatste jaren dat het steeds gebruikelijker om sandwichpanelen toe te passen in plafonds. Dit vanwege de uitstekende statische en isolerende eigenschappen, waarbij steeds vaker een brandwerendheid gevraagd wordt.
+
120 mm PIR op de erfgrens

120 mm PIR op de erfgrens

Al jaren is Cladding Point koploper als het gaat om FX brandwerende sandwichpanelen. Nederland is een land waarin bouwgrond schaars is en men dicht op elkaar bouwt. Dit is de reden dat vele gevels brandwerend moeten worden uitgevoerd.
+
 Brandwerende Carrier-sandwichpanelen

 Brandwerende Carrier-sandwichpanelen

Het unieke BusinessLine ALPHA-AR FX CARRIER-sandwichpaneel in 120 mm dikte is onlangs getest conform de strengste en hoogste Europese regelgeving EN13501-2 en heeft daarbij een classificatie EI 30 minuten behaald.
+
Esthetische vrijheid op een solide basis

Esthetische vrijheid op een solide basis

De voordelen van het bouwen met sandwichpanelen met de mogelijkheid om daarop een exclusieve esthetische schil aan te brengen in één conceptuele oplossing.
+