Bouwen op de erfgrens

Bouwen op de erfgrens

Nederland is een klein land en gronden zijn schaars. Dit betekent dat we dicht op elkaar bouwen. In Nederland hebben we gezamenlijk afgesproken een WBDBO 60 toe te passen op iedere gevel.
Soms kan de afstand tot de buurman bijdragen aan een vertraging van de brandoverslag, maar zodra men op de erfgrens gaat bouwen wordt dit lastig. De gevel is bijvoorbeeld niet bereikbaar voor de brandweer.
Omdat Cladding Point testen heeft uitgevoerd op de blind bevestigde panelen die 2-zijdig met een standaard brandkromme zijn getest mogen deze panelen op de erfgrens worden toegepast om een WBDBO60 in te vullen. Daarnaast mogen deze panelen ook als binnenwand worden toegepast of bij bijvoorbeeld een interne hoek in een pand waar hitte zich kan ophopen.

Cladding Point is UNIEK met de BusinessLine Alpha-AR FX 120mm. Het dunste sandwichpaneel in de markt dat op de erfgrens toegepast kan worden en op basis van spiegelsymmetrie een WBDBO 60 kan invullen.
Een dunner paneel, getest, gecertificeerd, zonder extra schroeven en/ of kitten.