Grote brandtesten

Grote brandtesten

Nederland is een land wat als doorvoerland dient voor de rest van Europa. De haven van Rotterdam is samen met die van Antwerpen een van de belangrijkste van Europa. Door de stijgende e-commerce markt (bijvoorbeeld tijdens de corona periode) zien we een sterke toename in de vraag naar distributie centra. Deze centreren zich met name in de gebieden rondom Rotterdam, Waalrijk, Venlo en Nijmegen. Een prachtige strategische locatie om de rest van Europa te bevoorraden. De manier van bouwen bij deze panden vraagt veelal om horizontaal georiënteerde sandwichpanelen met grote overspanningen. Men monteert het zichtbaar bevestigde sandwichpaneel dan van kolom naar kolom, waardoor men snel en eenvoudig het paneel kan monteren de hoogte in. De beperkende factor in deze overspanningen is veelal de brandwerendheid die gerealiseerd moet worden. De overspanningen die worden gerealiseerd van kolom naar kolom zijn veelal statisch groter dan brandwerend getest is.

 

Waar het momenteel nog gebruikelijk is om brandtesten uit te voeren in ovens van 3×3 meter, wil men in de toekomst brandtesten uitvoeren in grotere ovens om meer de hierboven geschetste realiteit te benaderen. Om hier in te blijven innoveren test Cladding Point nu al met ovens tot wel 10 meter breed! Dit zorgt voor unieke overspanningen die nergens anders kunnen worden gerealiseerd en zorgt daarmee met name voor zekerheid voor de hele keten. Er is namelijk geen sprake van theoretische verlenging, maar van een daadwerkelijke test met een meetbaar resultaat. Kortom, eenvoud en zekerheid.