Brandwerende plafonds

Brandwerende plafonds

Cladding Point is al jaren het meest innovatieve bedrijf als het gaat om brandwerende FX sandwichpanelen. Omdat Cladding Point het gesprek aangaat met de architect, aannemer en montagebedrijf worden de wensen uit de bouwwereld achterhaald. Daarop kan Cladding Point reageren met nieuwe brandtesten en innovaties. Zo zien we de laatste jaren dat het steeds gebruikelijker om sandwichpanelen toe te passen in plafonds. Dit vanwege de uitstekende statische en isolerende eigenschappen, denk bijvoorbeeld in de koel-vries industrie waarbij vaak box in box wordt gebouwd. In deze box in box toepassingen wordt steeds vaker een brandwerendheid gevraagd. Denk daarbij aan ruimtes waar gevaarlijke stoffen opgeslagen worden, of waar installaties boven het plafond worden verwerkt. Het is in deze situaties niet toereikend de brandwerendheid van de wand te hanteren. De vlam stijgt immers omhoog en zal daarmee een ander effect hebben op het plafond dan op de wand. Om deze reden test Cladding Point plafond toepassingen apart van de wand. Dit zorgt voor een gestroomlijnd proces met de brandweer en ander keurend gezag. Een test als wand is immers geen test voor een plafond en visa versa. Zo mag dit brandwerend getest plafond paneel dan ook niet als dak worden toegepast, het betreft enkel een binnentoepassing. Met de toevoeging van deze nieuwe brandtesten voegt Cladding Point weer een uniek product toe aan het brede brandwerende productgamma.

Wederom iets om trots op te zijn!