Brandwerende Carrier-sandwichpanelen

 Brandwerende Carrier-sandwichpanelen

In de basis is het sandwichpaneel 30 jaar geleden ontworpen om een bedrijfspand in een keer snel wind en waterdicht te maken. Het sandwichpaneel is daarbij het ‘jasje’ van het pand.

In het architectonische landschap in Nederland kwamen er steeds meer vragen vanuit architecten om hun eigen handtekening aan het pand te geven. Nadat men sandwichpanelen verticaal en blind bevestigd ging plaatsen werden steeds vaker bijzondere kleuren en coatings toegepast. Omdat de architect om nog meer ontwerpvrijheid vroeg is Cladding Point enkele jaren geleden gestart met het ontwikkelen en produceren van carrier-sandwichpanelen. Door een sandwichpaneel te produceren dat krachten kan dragen aan de buitenplaat wordt deze ontwerpvrijheid werkelijkheid.

Cladding Point kan met de Design+ Carrier sandwichpanelen van Brucha zelfs naar een unieke draagkracht van 45kg/m². De afgelopen jaren zijn er honderden bouwprojecten gerealiseerd waarbij de Cladding Point carrier-sandwichpanelen werden gecombineerd met keramische tegels, metselwerk, hout, glas, aluminium-composiet, enkele stalen beplating, steen strips, et cetera.

Vanuit de bouwmarkt kwam steeds vaker de vraag naar een brandwerend carrier-sandwichpaneel. Cladding Point staat in de markt bekend als flexibele leverancier die zich als partner opstelt in de markt. Men is met deze vraag aan de slag gegaan en gaan onderzoeken om dit sandwichpaneel brandwerend uit te laten voeren en te laten testen. Het unieke BusinessLine ALPHA-AR FX CARRIER-sandwichpaneel in 120 mm dikte is onlangs getest conform de strengste en hoogste Europese regelgeving EN13501-2 en heeft daarbij een classificatie EI 30 minuten behaalt. Deze brandwerendheid is van binnen naar buiten en van buiten naar binnen (aantoonbaar), een uniek resultaat! Het paneel kan door dit unieke brandwerende resultaat zelfs op de erfgrens worden toegepast om een WBDBO 60 in te vullen.

Deze volgende toevoeging aan ons uitgebreide FX brandwerende sandwichpanelen programma is er dan ook een om trots op te zijn! Wilt u een brandwerend carrier-sandwichpaneel op uw pand? Vraag naar de voorwaarden.