RE-USE REDUCE RECYCLE

De markt vraagt niet alleen om vernieuwende gebouwen en bouwproducten maar ook om een totaal nieuwe kijk op het bouwproces. De aandacht voor duurzaamheid en milieu heeft grote veranderingen in de bouwsector tot gevolg. De structurele veranderingen hebben een grote invloed op de gehele bouwcyclus en materialen. Anticiperen op duurzaamheid is al lang geen hype meer te noemen maar een wezenlijke ‘must’ voor elke onderneming. Dat het anders moet dat weten we! Maar hoe?

Re-use, Reduce, Recycle symboliseren de strategie die antwoord geeft op deze vraag. Het nieuwe denken zorgt ervoor dat men vanaf de start van elk nieuwbouw- en renovatieproject bewust wordt gemaakt om na te denken over de gehele ontwikkelingscyclus van het te realiseren project. Cladding Point heeft door innovatie en ontwikkeling een groot scala duurzaam gecertificeerde producten die perfect geïntegreerd kunnen worden en aansluiten bij deze filosofie.

Cladding Point is trots op de betrokkenheid bij veel projecten die deze nieuwe visie: Re-use, Reduce, Recycle nastreven en een pionier te zijn op het gebied van CO2 beperking. Zo zijn onze sandwichpanelen onder andere toegepast in de meest prestigieuze Nederlandse nieuwbouw projecten. Cladding Point kan de hoogst haalbare classificering van BREEAM “Outstanding” voor uw bouwprojecten realiseren.

Bouwen aan een duurzame toekomst. Duurzaam bouwen. Een kreet? Een afgebakend terrein? Voor ons nog lang niet. Voor Cladding Point is het concept duurzaam en klimaatneutraal bouwen nooit af. Elke keer ontstaan er nieuwe inzichten, komen er nieuwe eisen bij en worden er nieuwe technologieën ontwikkeld waarmee ons ‘Blue Building Concept’ wordt geoptimaliseerd. Wij gaan met de 3R’s dan ook veel verder dan de plichtmatige zaken!


“HET MOET EN KAN DUS ANDERS”