Logo

Duurzame Sandwichpanelen

Publicaties
Met sandwichpanelen is alles mogelijk

Onafhankelijk maatwerkleverancier ontwikkelt duurzame, brandveilige gevelproducten

‘Met sandwichpanelen is alles mogelijk’

Goede isolerende eigenschappen, een laag gewicht en een goede prijs-kwaliteitverhouding: de kwaliteiten van sandwichpanelen mogen bekend worden geacht. De allround...
Uitgebalanceerd aanbod faciliteert creativiteit gevelbouwers

Uitgebalanceerd aanbod faciliteert creativiteit gevelbouwers

Cladding Point levert sandwichpanelen voor gevels en daken. De Nederlandse handelsonderneming, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft, specialiseerde zich in geïsoleerde oplossingen voor industriële gebouwen. Recente investeringen...

Duurzaamheid


pdf

Re-use, Reduce, Recycle!

De markt vraagt niet alleen om vernieuwende gebouwen en bouwproducten maar ook om een totaal nieuwe kijk op het bouwproces. De aandacht voor duurzaamheid en milieu heeft grote veranderingen in de bouwsector tot gevolg. De structurele veranderingen hebben een grote invloed op de gehele bouwcyclus en materialen. Anticiperen op duurzaamheid is al lang geen hype meer te noemen maar een wezenlijke ‘must’ voor elke onderneming. Dat het anders moet dat weten we! Maar hoe?

Re-use, Reduce, Recycle symboliseren de strategie die antwoord geeft op deze vraag. Het nieuwe denken zorgt ervoor dat men  vanaf de start van ieder nieuwbouw- en renovatieproject bewust is om na te denken over de gehele levenscyclus van het te realiseren project. Cladding Point heeft door innovatie en ontwikkeling een groot scala duurzaam gecertificeerde producten die perfect geïntegreerd kunnen worden en aansluiten bij deze filosofie.

Wij bezitten reeds vanaf 2011 het Oostenrijkse Austrian Sustainable Building Council (OGNI) gold  certificaat.  Producten van onze leveranciers maken het mogelijk om klimaatneutraal te bouwen. De productie is volledig selfsupporting mede door de milieuvriendelijke winning van energie vanuit haar eigen biogas-centrale. De hele productieketen is ISO 14001, niet alleen Brucha maar ook haar staal en schuimleveranciers  voldoen aan deze norm. Het transport  wordt voornamelijk met de trein gerealiseerd waardoor we zoveel mogelijk bijdragen aan de CO2 reductie.

Cladding Point is trots op de betrokkenheid bij veel projecten die deze nieuwe visie: Re-use, Reduce, Recycle nastreven en een pionier te zijn op het gebied van CO2 reductie. Zo zijn onze sandwichpanelen onder andere toegepast in een van de meest prestigieuze Nederlandse nieuwbouw  projecten Natures Pride te Maasdijk en Lely te Maassluis. Het laatst genoemde  project heeft als eerste de hoogst  haalbare status BREEAM “Outstanding” in de  bouw gerealiseerd.

Bouwen aan een duurzame toekomst. Duurzaam bouwen. Een kreet? Een afgebakend terrein? Voor ons nog lang niet. Voor Cladding Point is het concept duurzaam en klimaatneutraal bouwen nooit af. Elke keer ontstaan er nieuwe inzichten, komen er nieuwe eisen bij en worden er nieuwe technologieën ontwikkeld waarmee ons ‘Blue Building Concept’ wordt geoptimaliseerd. Wij gaan met de 3R’s dan ook veel verder dan de plichtmatige zaken! 

“Het moet en kan dus anders”

 

                               logo ISO 14001  

 

logo Institut Bauen und Umwelt     logo Re-use reduce recycle