Logo

Duurzame Sandwichpanelen

Revolutionaire brandveiligheid

Cladding Point biedt een uitgebreid gamma aan revolutionaire brandveilige oplossingen: sandwichpanelen voorzien van een brandveilig FX-bluehardschuim met een densiteit van 40kg/m3 (brandklasse B-s2-d0) of een FX-minerale wol kern met een densiteit van 120kg/m3 (brandklasse A2-s1-d0). Hiermee wordt voldaan aan de laatst geldende Europese normeringen en specifiek aan de Nederlandse in het Bouwbesluit opgenomen regelgeving.

FX-bluehardschuim heeft een aantal essentiële voordelen. Denk daarbij aan zeer gunstige isolatiewaarden, vochtongevoeligheid, duurzaamheid en drukvastheid. Daarnaast is het een lichtgewicht materiaal dat in de praktijk de nodige voordelen biedt. Door de slimme aansluitingen van de FX-bluehardschuim sandwichpanelen zijn er geen additionele voorzieningen (zetwerk, kit en schroeven) nodig om aan de gecertificeerde brandwerendheid te voldoen zowel horizontaal als verticaal. Raadpleeg voor de mogelijkheden ons Efectis (TNO)certificaat.

De FX-minerale wol sandwichpanelen zijn voorzien van een ‘onbrandbaar’ kernmateriaal, dat gedurende een lange tijd weerstand kan bieden tegen brand. Met name bij grote compartimenten, scheidingswanden en gebouwen in combinatie met een sprinklerinstallatie, zijn dit zeer geschikte producten. De FX-minerale wol producten zijn standaard voorzien van Seal2Fit tapes en een dampremmende folie.

Meer informatie over onze FX-producten kunt u o.a. vinden in de FX brochure en FX Selector. Deze documenten staan weergegeven in het rechter menu.

Cladding Point is klaar voor de toekomst en biedt haar doelgroep waaronder bouwers, montagebedrijven, overheidsinstellingen, architecten diverse brandveilige oplossingen waarbij Eenvoud en Zekerheid gewaarborgd blijven.

Mocht u nog brandende vragen hebben, dan staan wij u uiteraard graag te woord.

FX Selector

Voor informatie kunt u contact opnemen met de binnendienst. 

FX brochure 2010


pdf

Brandterminologie


pdf

Certificaat


Voor onze Efectis (TNO) brand-
rapportage dient u contact op te
nemen met Cladding Point B.V.
logo's brand